woensdag 26 februari 2014

E.L.F. BRUSHES

Een flinke tijd geleden deed ik mijn eerste E.L.F. bestelling; een aantal kwasten en een kwastenreiniger. Zelf had ik al veel over E.L.F. gelezen maar ervaringen in mijn omgeving waren er niet echt. Op verschillende blogs las ik over de goede kwaliteit van de E.L.F. (very lowbudget kwasten en ik besloot dan ook om er een aantal te bestellen.

De kwasten die ik kocht kosten maar 1,- per stuk(!!!!) en hoewel de drang groot was om alle beschikbare kwasten op te kopen, kocht ik alleen de kwasten die ik ook echt miste in mijn stash. Aangezien ik vorig jaar al een aantal Real Techniques dupes had aangeschaft was ik nu alleen nog opzoek naar kwasten voor mijn oog make-up. Ik koos voor de smudge brush, concealer brush, het oogschaduw- en poederkwastje, de oogschaduwkwast om kleuren te vervagen en tot slot het mascara- en wenkbrauwborsteltje.Smudge brush - Deze kwast leent zich uitstekend voor het vervagen van oogschaduw langs je wimperrand. Tot nu toe verhaart hij helemaal niet en doet hij erg goed zijn werk. Wel is deze kwast een beetje aan de stugge kant. Zelf gebruik ik hem (nog) niet tijdens mijn dagelijkse oog-routine maar wanneer ik een avondje ga stappen is deze kwast echt essential voor mijn smokey eye! Volgens de website kun je deze kwast ook goed gebruiken voor het blenden van oogschaduw maar daar gebruik ik zelf een andere kwast uit de E.L.F. collectie voor.


Concealer brush - Zoals de naam van de kwast al aangeeft is deze bedoelt voor het aanbrengen van je concealer. Zelf gebruik ik liever mijn vingers wanneer ik concealer aanbreng op mijn gezicht dus deze kwast gebruik ik liever ergens anders voor. Wanneer ik mijn wenkbrauwen bijwerk met wenkbrauwpoeder of wenkbrauwpotlood, gebruik ik deze kwast in combinatie met een beetje concealer om mijn wenkbrauwen net een beetje te fine tunen. Met de kwast trek ik een strakke lijn langs mijn wenkbrauwen om deze net even extra te accentueren.

Oogschaduwkwastje - Deze kwast spreekt natuurlijk al voor zich; bedoelt voor het aanbrengen van oogschaduw. Helaas heb ik deze kwast nog niet kunnen testen omdat ik toch sneller neig naar het bijgeleverde kwastje van mijn Naked 1 palette. Wel voelt hij erg zacht aan dus mijn verwachtingen zijn hoog!

Poederkwastje - Volgens de website van E.L.F. is deze kwast te gebruiken voor blush, bronzer, compacte poeder en foundation poeder. Zelf ben ik over deze kwast het minst tevreden; de haartjes zijn erg stug en niet netjes afgesneden. Het kan natuurlijk zijn dit ik net een verkeerde kwast heb gekregen maar fijn is hij niet. Aan de andere kant, hoeveel heb je te eisen voor 1,-? Haha!

Oogschaduwkwast om kleuren te vervagen - Over deze kwast ben ik juist weer extreem tevreden! Hij is super zacht en neemt precies genoeg oogschaduw op(niet te veel, niet te weinig). Ook deze kwast verhaart tot dusver nog niet dus ook dat is een pluspunt! De omschrijving op de website geeft aan dat deze kwast ook kan worden gebruikt om poeder en concealer aan te brengen maar ik denk niet dat ik dat zelf snel zou doen.

Mascara- en wenkbrauwborsteltje - Over deze kwast kan ik niets anders zeggen dan dat hij uitstekend zijn werk doet. Zelf gebruik ik hem om mijn wenkbrauwen voor het bijtekenen/poederen nog even in model te brengen en laat dat nou precies zijn waar deze kwast voor bedoelt is, haha!

Overall kan ik volmondig zeggen dat ik erg blij ben met deze kwasten. Niet alleen zijn ze vreselijk budget proof, ook de kwaliteit is verbazingwekkend goed! Ik vrees dat ik nu een kwasten tik tegemoet ga want mijn handen jeuken alweer om de Real Techniques Starter Set Kit voor oog make-up te bestellen!

De kwasten zijn hier te koop en een aanrader is het zeker!1 opmerking:

  1. Mooie kwasten! Ik heb zelf de smudge brush en de spoolie. Werken beide prima!

    BeantwoordenVerwijderen